براساس گفته حسن بابایی، رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کل کشور، هر سند عادی یا قولنامه که پس از ۳ تیر 1403 تنظیم شده باشد، در دادگاهها و ادارههای دولتی پذیرفته نمیشود.
پیش از این نیز طی خبری اعلام شد با تصویب ماده (۱) طرح مربوط به ثبت اجباری معاملات غیرمنقول توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام که مجلس شورای اسلامی بر موارد ایراد گرفته توسط شورای نگهبان تأکید داشته، «هرگونه عمل حقوقی مربوط به اموال غیرمنقول باید یک سال پس از راهاندازی سامانه ثبت ادعاهای این اموال توسط سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به ثبت رسمی برسد و در غیر این صورت دعاوی مربوطه در دادگاهها شنیده نمیشود و بیاعتبار است.»
وی گفت: طبق قانون، از این پس تنظیم قولنامه عادی ممنوع است.
بیشتر بخوانید: باطل شدن مبایعه نامه با راهاندازی سامانه ثبت اسناد برای اموال غیرمنقول
در همین رابطه: اسناد دفترچهای جای خود را به سند تک برگ خواهند داد
محمد افخمی، رئیس اداره ثبت اسناد و املاک تهران، در گفتگویی تاکید کرد بیش از ۹۰ درصد خدمات به صورت غیرحضوری و الکترونیکی عرضه میشود. وی مشکلات پیرامون صدور و اجرای سند مهریه را که ناشی از رشد جمعیت و کمبود نیرو است، مطرح نمود و خبر از تلاشهای جاری برای جذب نیرو در سال جدید داد تا به بهبود وضع موجود بپردازند.
در ادامه سخنان خود، محمد افخمی تأکید کرد که اسناد دفترچهای قدیمی دیگر فاقد اعتبار هستند و از دارندگان این نوع اسناد خواست تا برای تبدیل آنها به اسناد تک برگ به اداره ثبت مراجعه نمایند. وی خاطرنشان کرد که با این اقدام، مالکان قادر خواهند بود تا وضعیت ملک خود را مشخص و فرآیند دریافت سند تک برگ را طی کنند.
منبع: مهر
[…] به کاهش اعتبار معاملات غیررسمی اموال غیرمنقول (معاملات عادی) در سالهای اخیر افزایش یافته است. برای […]