به گفته وزارت صنعت، معدن و تجارت، سال ۱۴۰۱ سال رشد و گسترش تجارت الکترونیک در ایران بوده است. در همین راستا، این وزارتخانه گزارشی را درباره پرطرفدارترین پلتفرمهای تجارت الکترونیک (دیجیتال مارکتینگ) منتشر کرد.
بنا به این گزارش از میان پلتفرمهای داخلی و خارجی، اینستاگرام پرطرفدارترین پلتفرم برای فعالان تجارت الکترونیک بوده است. در رتبههای بعدی نیز تلگرام و واتساپ جایگاههای دوم و سوم را به خود اختصاص دادهاند.
تحلیل و بررسی
این در حالیست که طی سالهای اخیر، شاهد شانتاژ خبری و بمباران رسانهها در حمایت از پیامرسانها و شبکههای اجتماعی داخلی بودیم. این حمایتها تا جایی ادامه داشت که وامهای کلان و بلاعوض دولتی جهت حمایت فنی و رسانهای از پلتفرمهای داخلی مثل سروش، ایتا، روبیکا و… صورت گرفت اما به دلیل عدم کیفیت فنی و امکانات جانبی به روز و همچنین نقض فاحش حریم خصوصی کاربران، بر بی اعتمادی عمومی مردم دامن زده شد.
در طرف مقابل این جدال، پلتفرمهای کمپانی متا مثل اینستاگرام و واتساپ، با تمام فراز و فرودها و همچنین تلگرام، با خلاقیت و نوآوری و پایبندی به حقوق کاربران و حفظ حریم شخصی، موفق به رشد در مارکتهای داخلی و بینالمللی شدهاند.
پیش از این نیز طی یک مقاله مفصل از سرنوشت تاریک فضای مجازی ایران پس اجرای برنامه هفتم توسعه و رسمیت شبکه ملی اطلاعات صحبت کرده بودیم.
منبع: اقتصاد آنلاین