برای کنترل قیمت مسکن، وزارت راه و شهرسازی چهار راهکار انتخاب کرده است: مالیات بر خانههای خالی، نظارت بر بنگاههای املاک، تنظیم پلتفرمهای آنلاین و بهبود سامانه ملی املاک و اسکان. این سامانه به طور الزامی برای ثبت همه آگهیهای فروش و اجاره مسکن استفاده میشود.
وزیر راه و شهرسازی گفت: دولت با استفاده از این راهکارها، سعی دارد قیمت مسکن را پایین بیاورد. او گفت: در نیمه دوم سال جاری، تلاشهای زیادی در این زمینه صورت گرفته که موثر بوده است. او اضافه کرد: این راهکارها در فصل تغییر خانه مستأجران در تابستان اجرا نشد؛ ولی در آینده میتوانند باعث شوند بازار مسکن و اجاره به قوانین خود پایبند شود.
بازار مسکن در فصل تغییر خانه مستأجران، بدون اینکه بستههای دولت و مجلس کاملا اجرا شوند، به آرامش قیمتی رسید. علت این آرامش، رکود شدید بازار املاک است. اگر وضعیت اقتصاد کلان و بازار ارز ثابت بماند، انتظار میرود قیمتهای مسکن به تعادل برسند و حباب بازار کاهش پیدا کند.
بازار مسکن و اجاره ایران با مشکلاتی مواجه است که دولت و مجلس برای حل آنها چندین لایحه و طرح دادهاند؛ ولی هنوز به قانون تبدیل نشدهاند یا برای اجرای آنها زیرساخت یا سازوکار مناسبی وجود ندارد.
مراکز دولتی و بانکهای سراسر کشور در روز یکشنبه 7 مرداد تعطیل خواهند بود
معرفی و آموزش دریافت وام 10 میلیونی بلوبانک
برخورد قطار مسافربری با سکو در میدان راهآهن سه مصدوم به جا گذاشت
ویرایش و حذف عناصر اضافی عکس با هوش مصنوعی دیوار
ساعت حرکت قطار پرند - تهران در سال 1403
قانون کمی به نفع مستاجران؛ امکان شکایت مستاجر از مالک فراهم شد
سقف اجاره بها در سال 1403 تعیین شد
دفتر ارتباطات مردمی دکتر قشقاوی در رباط کریم افتتاح میشود
کنترل بازار اجاره مسکن، یک ابزار مهم وزارتخانه
بازارهای مسکن و اجاره نیاز به قوانین جدید و مدرن دارند. دولت و مجلس یک بسته قانونی برای این منظور طرح کردهاند؛ ولی هنوز تصویب نشده است. شورای نگهبان این بسته را رد کرده و برای بازبینی به مجلس برگردانده است. این بسته قرار است قیمتها و اجارهها را تعدیل کند.
وزیر راه و شهرسازی گفت: این بسته یکی از چهار راهکار ما برای کنترل بازار مسکن است. اگر این بسته تبدیل به قانون شود، هر سال شورای مسکن استانها سقف قیمتها و اجارهها را مشخص میکند. در صورت تخلف، مراجع قضایی و شبه قضایی، حکم لازم را صادر میکنند.
وزیر راه و شهرسازی امیدوار است که قانون ساماندهی بازار اجاره و مسکن به زودی تصویب شود. این قانون در حال حاضر در دست بررسی شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت است. او میگوید: این قانون با تعیین سقف قیمت اجاره توسط شورای مسکن استانها، بازار اجاره را قانونمند و تعدیل میکند. او افزود: اگر این قانون در تابستان اجرا میشد، میتوانستیم بازار اجاره را بهتر کنترل کنیم.
ابزارهای چهارگانه کنترل بازار افسار گسیخته مسکن
وزیر راه و شهرسازی چهار راهکار برای تنظیم بازار مسکن و کاهش قیمتها را شرح داده است. این راهکارها قبلا مورد بحث قرار گرفتهاند؛ اما هنوز کاملا اجرا نشدهاند.
بذرپاش گفت: مالیات بر خانههای خالی، نظارت بر مشاوران املاک، تنظیم پلتفرمهای آنلاین مسکن و بهبود سامانه املاک و اسکان برای قراردادهای آنلاین، از جمله سیاستهای ما برای تنظیم بازار مسکن در ۶ ماه گذشته هستند. او اضافه کرد: بعضی از این راهکارها در سراسر دنیا برای کنترل بازار مسکن استفاده میشوند.
دیوار و شیپور در چنگال قانون
وزیر راه و شهرسازی گفت: یکی از راهکارهای ما برای تنظیم بازار مسکن، نظارت بر پلتفرمهای معاملات مسکن است. او افزود: این پلتفرمها و سایتهای اینترنتی، بیش از مشاوران املاک، در قیمتگذاری و التهاب بازار مسکن تأثیر داشتند. برای همین، با همکاری وزارت صمت، وزارت ارتباطات و مدیران این پلتفرمها، قوانین جدیدی برای آنها تعیین کردیم.
بذرپاش گفت: مدیران پلتفرمها به این قوانین پایبند هستند و اجرای آنها در حال انجام است.
بیشتر بخوانید: انتشار آگهی ملک در دیوار و شیپور سختگیرانهتر شد
او توضیح داد: براساس قوانین جدید، فقط ملکی که در سامانه املاک و اسکان ثبت شده باشد، میتواند در پلتفرمها آگهی شود. این کار باعث میشود که آگهیهای غیر واقعی یا تخریبی در بازار مسکن منتشر نشوند.
وام کمک ودیعه در حد وعده باقی ماند
بازار خریدوفروش مسکن در تابستان امسال، رکود داشت و قیمتها کمی پایین آمدند؛ اما مستأجران چندان شانس نداشتند و با مشکلاتی در پرداخت وام ودیعه روبرو شدند.
وزیر راه و شهرسازی گفت: در ۶ ماهه امسال، فقط ۴۳ هزار نفر وام کمک ودیعه گرفتند که نسبت به تعداد درخواستکنندگان، عدد کمی است. او اضافه کرد: علاوه بر این، وام ودیعه با مبلغ سال قبل پرداخت میشود، در حالی که مجلس خواسته بود این مبلغ دو برابر شود.
منبع: خبر آنلاین