مجلس شورای اسلامی در نشست علنی که روز یکشنبه، 19 آذرماه برگزار شد، پس از بررسی گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره نحوه همکاری حوزه امنیت اطلاعات و فضای مجازی بین ایران و روسیه، با این لایحه هم در کلیات و هم در جزئیات موافقت نمودند.
این لایحه که با کلیات آن، ۱۸۰ رأی مثبت، ۲۷ رأی منفی و ۱۰ رأی محوزون از میان ۲۲۹ نماینده حاضر در مجلس تصویب شد، نشانه همکاری دو کشور در زمینه امنیت اطلاعات است.
موافقان و مخالفان این لایحه
در میان نظرات مختلف درباره این لایحه، موافقان و مخالفانی پیدا شدند. «غلامرضا نوری قزلجه» که از مخالفان لایحه بود، گفت: «اطلاعات یک کشور در عصر حاضر بهمثابه امنیت و تمام مسائل آن کشور است، پس باید به رابطه امنیت و اطلاعات در کشورها اهمیت زیادی داد.» او همچنین افزود: «در این موافقتنامه از واژههایی مثل «ازجمله» یا «نظیر» استفاده شده که نشان میدهد محدوده و اندازه آن روشن نیست. حتی در بند (۲) ماده ۴ هم مشکلات اصلی وجود دارد و در آن از جستجو و کاوش یاد شده است که نمیدانیم حد آن چقدر است؛ بنابراین من با توجه به مشکلاتی که گفته شد، این موافقتنامه را رد میکنم.»
نماینده مردم تهران در مجلس در مورد این لایحه اظهار داشت: «روابط ایران و روسیه جنبههای گوناگونی دارد که باید این روابط تقویت شود. قبلاً این تفاهمات در حوزه فرهنگی، ترانزیت، کالا و سایر بخشها، بین دو کشور صورت گرفته است و باید به این همکاری ایران و روسیه در امنیت اطلاعات هم خوشامد گفت.»
سپس «محمدرضا نوری قزلجه»، نماینده مردم بستانآباد، که از مخالفان لایحه بود، گفت: «در متن این موافقتنامه مشکلات و ایرادات اساسی و مهمی وجود دارد که یکی از مهمترین مشکلات آن بحث مبنایی است. باید روشن شود که اطلاعات در کدام حوزه تبادل خواهد شد و چون در این موافقتنامه اجازه دسترسی میدهیم، باید روشن شود که به کدام حوزهها امکان دخول دارد.»
نماینده مردم بستانآباد در مجلس یازدهم نیز گفت: «چون اطلاعات یک کشور بهمعنای امنیت آن کشور است، چرا ما باید اختیاری را بدهیم که نمیدانیم چه محدودهای دارد؟ بنابراین باید گفت عدم شفافیت محدوده آن اشکالی اساسی در این موافقتنامه است که باید این اشکالات موردتوجه جدی قرار بگیرد و رفع شود.»
طبق ماده واحده این موافقتنامه، موافقتنامه این همکاری که در حوزه امنیت اطلاعات و فضای مجازی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت فدراسیون روسیه است، شامل یک مقدمه، ۹ ماده و یک ضمیمه به شرح پیوست است و تایید و اجازه تبادل اسناد آن داده میشود.
مراکز دولتی و بانکهای سراسر کشور در روز یکشنبه 7 مرداد تعطیل خواهند بود
معرفی و آموزش دریافت وام 10 میلیونی بلوبانک
برخورد قطار مسافربری با سکو در میدان راهآهن سه مصدوم به جا گذاشت
ویرایش و حذف عناصر اضافی عکس با هوش مصنوعی دیوار
ساعت حرکت قطار پرند - تهران در سال 1403
قانون کمی به نفع مستاجران؛ امکان شکایت مستاجر از مالک فراهم شد
سقف اجاره بها در سال 1403 تعیین شد
دفتر ارتباطات مردمی دکتر قشقاوی در رباط کریم افتتاح میشود
تحلیل و بررسی
«نیش عقرب نه از ره کین است، اقتضای طبیعتش این است»
هرچند حافظه تاریخی عموم مردم هیچگاه خیانتها و جنایات روسها در طول تاریخ را فراموش نخواهند کرد، اما کاش فروش اطلاعات حریم خصوصی مردم ایران، ارزان نباشد. در حالی که از نظر کارشناسان، تبادل فناوریهای امنیتی با کشورهای سطح بالا توصیه میشود اما تجارت با حریم خصوصی، نام دیگر خیانت است.
بیشتر بخوانید: ماده ۷۵ برنامه هفتم توسعه، مجوز قانونی سرکشی در دولت در حریم خصوصی کاربران
پیش از این در مصوبات برنامه هفتم توسعه، مجوز جاسوسی قانونی دولت از سبک زندگی مردم صادر شده بود و عدم شفافسازی منصفانه از این طرح، باعث سوءتفاهم در افکار عمومی جامعه شده بود. در صورت عدم اطلاعرسانی صحیح از این همکاری امنیتی بین ایران و روسیه، باید منتظر موج عصبانیت افکار عمومی باشیم.
ماده و تبصرههای زیادی از این لایحه، هنوز واضح نیست؛ به طور مثال برای توهین به ارباب پوتین آیا جرمانگاری انجام شده است؟
منبع: دیجیاتو