طی هفتههای اخیر، اخبار موثقی از تغییر نام و حذف آداب و رسوم ایرانی و باستانی از جمله شب یلدا و چهارشنبه سوری از تقویم رسمی برای سال 1403 منتشر شد. این تغییرات گسترده، با دستور مستقیم شورای انقلاب فرهنگی صورت گرفته و پس از هیاهوی اجتماعی که ایجاد شد، توضیحات رسمی در این رابطه ارائه شد.
نام شب یلدا و چهارشنبه سوری در تقویم تغییر یافت
به گفته شورای عالی انقلاب فرهنگی، از سال ۱۴۰۳ نام دو آیین ایرانی شب یلدا در آخرین شب آذرماه، به عنوان «روز ترویج فرهنگ میهمانی و پیوند با خویشان» و سهشنبه آخر سال که زمان برگزاری آیین باستانی چهارشنبهسوری است به عنوان «روز تکریم همسایگان» در تقویم رسمی کشور تغییر یافته و ثبت میشود.
عباس میرزاحسینی، رئیس مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفتگو با ایسنا گفت: هدف از نامگذاری روزها و مناسبتهای خاص، تقویت مولفههای هویت ملی ایرانیان و بزرگداشت شخصیتها، ارزشها و تحکیم پیوندهای دینی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و علمی در جامعه است.
آیا مولفههای هویت ملی ایرانیان تغییر یافته؟
آیینها، آداب و رسوم ایران باستان، قرنها است که توسط بزرگان هر خانواده به نسلهای بعدی آموخته شده و انتقال یافته است. همچنین بارها اثبات شده است که جامعه ایرانی توانایی تقویت و حفظ هویت ملی و باستانی خود را دارد و میتواند ضد هنجارهای فرهنگی را خنثی کند.
در اوایل دهه 90 خورشیدی، پس از فوران جوکهای سیاه و قومیتی، با شکلگیری کمپینهای فرهنگی و اجتماعی از کف جامعه، یک بار برای همیشه این فرهنگ ضد هنجار ریشهکن شد. البته گسترش ابزارهای جدید مثل فضای مجازی نیز در همبستگی اجتماعی دخیل است.
اما در حالی که جامعه ایرانی همچنان تاریخ باستانی و هخامنشی خود را از مقدسات میداند، آیا این مردم هستند که مولفههای هویت ملی خود را تغییر میدهند یا دستگاههای فرهنگی؟
تلاش نافرجام برای واژهسازی
از دهه 70 خورشیدی، با اختصاص بودجههای بیحساب و کتاب، نهادهایی مانند فرهنگستان زبان و ادب فارسی شکل گرفت که هدف آن در عمل، نابودی واژههای فارسی و تبدیل آن به زبان عربی بود. همچنین دیگر هدفی که این فرهنگستان آن را دنبال میکرد، تخریب و تغییر تدریجی فرهنگ ایرانی و همچنین نامفهومسازی اصطلاحات علمی بود و است.
به طور مثال در حالی که تمامی کشورها با تنوع زبانهای مختلف اصلاحات حوزه مهندسی و پزشکی واحد دارند تا با زبان علم با یکدیگر سخن بگویند، در کتب آموزش پرورش، از واژه آویزه به جای آپاندیس و از واژه رایانامه به جای ایمیل استفاده میشود!
مراکز دولتی و بانکهای سراسر کشور در روز یکشنبه 7 مرداد تعطیل خواهند بود
معرفی و آموزش دریافت وام 10 میلیونی بلوبانک
برخورد قطار مسافربری با سکو در میدان راهآهن سه مصدوم به جا گذاشت
ویرایش و حذف عناصر اضافی عکس با هوش مصنوعی دیوار
ساعت حرکت قطار پرند - تهران در سال 1403
قانون کمی به نفع مستاجران؛ امکان شکایت مستاجر از مالک فراهم شد
سقف اجاره بها در سال 1403 تعیین شد
دفتر ارتباطات مردمی دکتر قشقاوی در رباط کریم افتتاح میشود
همچنین فرهنگستان زبان و ادب فارسی، بابت خلق واژه دراز لقمه به جای ساندویچ، گرد لقمه به جای همبرگر و کش لقمه به جای پیتزا، از مجالس دورههای مختلف، بودجههای کلان دریافت نمود.
تلاش شبانه روزی برای حذف ایران
همه این مقدمهگوییها برای این بود که به این نقطه برسیم؛ حالا در کرسیهای علمی دانشگاهی میشنویم که از عدم وجود فرهنگ، هنر و علم در ایران پیش از اسلام صحبت به میان میآید.
در بیانیه شورای انقلاب فرهنگی نیز با احتیاط فراوان اشاره شده است که نام آیینهای قدیمی حذف نشده است بلکه متناسب با آن، از فرهنگهای روز اجتماع استفاده شده است. اما این یک تلاش بیوقفه است که به صورت تدریجی و آرام، طی چند سال نسل جدید را با نام چهارشنبه سوری و حتی شب یلدا غریبه کنند.
نکتهای که در میان این جدال مخفی مانده، حکم اجرایی رئیس جمهور، ابراهیم رئیسی، مبنی بر افزودن 13 مناسب جدید و حذف و یا تغییر برخی مناسبتهای باستانی است.
اگر درخشش و گرمای خورشید قابل انکار شد، ستونهای تخت جمشید و کتیبههایی که از آیینهای باستانی ایرانی نیز روایت میکنند را هم میتوان انکار نمود.
منبع: اختصاصی ویکی پرند
یعنی اگه حذف بشه از بی ریشه بودن ایرانی هاست که این حکومت رو از بر نچینن
ما ملتی شکست خورده هستیم! همه چیزمان به فنا و نابودی رفت. دیگر هیچ هویتی از خودمان نداریم… ما انگار دیگر ایرانی نیستیم!!