یک سال پس از تصویب ماده 8 قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره، امکان شکایت مستاجر از مالک در صورت عدم رعایت سقف اجاره بها، فراهم شد. خرداد سال قبل بود که طی تصویب طرح دو فوریتی کنترل و ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی، شورای عالی مسکن مکلف شد هر ساله نسبت به تعیین سقف یا میزان افزایش اجاره بها و قرض موضوع شرط آن اقدام کند.
سقف اجاره بها در سال ۱۴۰۳
بر اساس قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها، دولت مکلف شده در استانهایی که تورم بالای ۳۰ درصد است، نرخ رشد اجاره بها را تعیین کند. نرخ اجاره بها رقمی بین ۲۵ تا ۳۰ درصد در استان تهران است.
در قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجارهبها، نقش مشاوران املاک نیز مورد توجه قرار گرفته است. این مشاوران مکلف هستند تا قراردادهای اجاره یک واحد مسکونی را برای دو سال قبل بررسی کنند و از تجاوز به سقف اجارههای تعیین شده جلوگیری کنند. هدف از این قانون، حفظ منافع هر دو طرف معامله، یعنی مستأجران و موجران، است.
برخورد دستگاه قضایی با شرکت عمران در صورت ترک فعل در طرح نهضت ملی مسکن پرند
برنامه خاموشی مدیریت اضطراری بار (قطع برق) شهر پرند
وزیر نیرو مدعی عدم قطع برق در تابستان 1404 شد
شرکت عمران پرند نسبت به حذف متقاضیان هشدار داد / اقساط نهضت ملی مسکن پرند 4 برابر شد
حمله مسلحانه و ترور 2 قاضی دیوان عالی کل کشور
از خبر تعطیلی طرح نهضت ملی مسکن تا افتتاح در دهه فجر
قشقاوی: قیمتگذاری دستوری غیر شرعی است
رادار ویکی پرند | اعلام وضعیت تعطیلی استان تهران
شرایط شکایت مستاجر از مالک
هر سال با شروع تابستان، بسیاری از مالکین با سوءاستفاده از بازار داغ اجاره مسکن، در تعیین مبلغ رهن و اجاره تخلف میکنند. اما این بار قانونگذار به یاد مستاجران هم بوده و شرایطی را فراهم نموده تا در صورت تخلف، شکایت از موجر یا مشاور املاک امکانپذیر باشد.
حسین جنتی، مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران:
مستاجر می تواند تا ۵ سال از مالک و یا مشاور املاکی که سقف اجاره بهای ۲۶ درصد را رعایت نکرده است، شکایت کند و ۱۰ برابر مازاد مبلغ اجاره بهای که قرارداد منعقد کرده است را دریافت کند.
پیش از این تعیین سقف اجاره بهای مسکن ضمانت اجرایی نداشت اما در حال حاضر این قانون ضمانت اجرایی دارد و مستاجر به راحتی میتواند از افرادی نه این قانون را رعایت نکردهاند شکایت کند.
منبع: دنیای اقتصاد