عبور از بخش جدید آزادراه تهران شمال که از باند غربی منطقه دوم تشکیل شده است هنوز بدون پرداخت عوارضی امکانپذیر است. دلیل این امر عدم تصویب و اعلام مقدار عوارضی این قطعه ۱۵.۵ کیلومتری توسط وزارت راه و شهرسازی است؛ ولی بعد از تعیین نرخ، مسافران باید هزینه عبور از کل آزادراه را در ورودی مسیر پرداخت کنند. این هزینه شامل عوارضی منطقه یک، باند غربی منطقه دوم و تونل البرز خواهد بود و نرخ جدید نسبت به قبل تغییر خواهد کرد.
نرخ عوارض قطعه آزادراه تهران شمال
در حال حاضر خودروهای سواری در روزهای عادی هفته باید ۵۰ هزار تومان برای تونل البرز و ۳۸ هزار تومان برای منطقه یک پرداخت کنند. «سعید شاهسواری» مدیرعامل شرکت آزادراه تهران- شمال در گفتوگو با خبرنگاران گفت: وزارت راه مسئول تعیین نرخ عوارض آزادراه است و ما پیشنهاد خود را برای قطعه جدید ارائه دادهایم و منتظر تصویب و ابلاغ آن هستیم. اما مهمتر این است که پس از تعیین نرخ نهایی، هزینه عبور از آزادراه به صورت یکجا در اول مسیر دریافت میشود.
این تصمیم به دستور پلیس راهور صورت گرفته است و با هدف افزایش ایمنی مسافران است تا خودروها نباید در طول مسیر متوقف شوند.
شاهسواری افزود: براساس مصوبه هیات وزیران ۶۰ درصد سرمایهگذاری شرکت آزادراه تهران- شمال از محل درآمد حاصل از فروش اراضی دولت است. البته تاکنون هیچ عایدی از فروش این اراضی نشده است و ۴۰ درصد باقیمانده هم از محل عوارض بازپرداخت میشود. ولی نرخ عوارض فعلی پاسخگوی هزینهی ۴۰ درصدی آزادراه نیست.
مدیرعامل شرکت آزادراه تهران شمال با اشاره به تلفات جاده چالوس گفت: امنیت جان مردم قیمت ندارد و آزادراه تهران- شمال را نمیتوان با سایر مسیرهای آزادراهی کشور که ابنیه فنی خاصی ندارند مقایسه کرد. بیش از ۸۰ درصد از قطعه جدید آزادراه پل و تونل و دیوار حایل است و نگهداری این مسیر هزینه دارد.
وی درباره نرخ نگهداری هر کیلومتر این مسیر گفت: این نرخ متغیر است و بستگی به نوع و مقدار تعویض سیستم و قطعات مصرفی دارد. اما راه ایمن نگهداری میخواهد و ساخت و نگهداری این راه به صورت ایمن هزینه دارد. مسافران باید بدانند که این هزینه برای درآمدزایی دولت و بنیاد نبوده؛ بلکه برای حفظ ایمنی محور است.
نرخ عوارض آزادراه از اردیبهشت امسال افزایش یافت و آزادراه تهران – شمال آخرین آزادراه بود که مشمول افزایش عوارض شد. قطعه جدید که هفته گذشته رونمایی شد در صورت لزوم میتواند به صورت بالعکس تردد کند و همین قابلیت هزینه تاسیسات دوطرفه در این مسیر را بالا برده است.
منبع: جهان صنعت نیوز