رسول محمدقلی گفت: طرح شهید صیاد شیرازی یک فرصت است برای نخبگانی که میخواهند به جای خدمت سربازی، در پروژههای علمی و پژوهشی کشور مشارکت کنند. این طرح با هماهنگی مرکز نخبگان ستاد کل نیروهای مسلح و دانشگاه عالی دفاع ملی و تحت نظر بنیاد ملی نخبگان اجرا میشود. او افزود: نخبگانی که رزومه قوی و عملکرد برجسته در دوران تحصیل داشتهاند، میتوانند پس از فارغالتحصیلی، درخواست خود را برای شرکت در این طرح به بنیاد ملی نخبگان ارسال کنند. بنیاد ملی نخبگان پس از بررسی و ارزیابی درخواستها، نخبگان واجد شرایط را به مرکز نخبگان نیروهای مسلح معرفی میکند تا در پروژههای مختلف علمی و پژوهشی مشغول به کار شوند.
معاون امور مستعدان و آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان گفت: مرکز نخبگان نیروهای مسلح با همکاری دانشگاهها، مراکز دفاعی، شرکتها و وزارتخانههای مختلف، نیازهای پژوهشی آنها را شناسایی کرده است و نخبگان را برای حل مشکلات آنها در فضای تخصصی خود معرفی میکند. او اضافه کرد: نخبگان خاص پس از ۲۰ روز آموزش، برای یک سال به جای خدمت سربازی، در پروژههای علمی و پژوهشی مشغول میشوند و یک استاد راهبر و مشاور هم در کنارشان همراهی میکند.
محمدقلی همچنین گفت: امسال حدود سه هزار نفر از نخبگان فارغالتحصیل دانشگاهی از این فرصت استفاده کردهاند و در پروژههای مرتبط با حوزههای صنعتی، دفاعی و دانشگاهی کشور دخیل شدهاند.
مراکز دولتی و بانکهای سراسر کشور در روز یکشنبه 7 مرداد تعطیل خواهند بود
معرفی و آموزش دریافت وام 10 میلیونی بلوبانک
برخورد قطار مسافربری با سکو در میدان راهآهن سه مصدوم به جا گذاشت
ویرایش و حذف عناصر اضافی عکس با هوش مصنوعی دیوار
ساعت حرکت قطار پرند - تهران در سال 1403
قانون کمی به نفع مستاجران؛ امکان شکایت مستاجر از مالک فراهم شد
سقف اجاره بها در سال 1403 تعیین شد
دفتر ارتباطات مردمی دکتر قشقاوی در رباط کریم افتتاح میشود
طرح شهید صیاد شیرازی چیست؟
محمدقلی گفت: طرح شهید صیاد شیرازی برای نخبگانی است که میخواهند به جای خدمت سربازی، در پروژههای علمی و پژوهشی کشور فعالیت کنند. این طرح سه گروه را در بر میگیرد که دو گروه از آنها در داخل کشور و یک گروه در خارج از کشور هستند. او توضیح داد:
گروه اول نخبگانی هستند که فقط بر روی یک طرح پژوهشی مشخص کار میکنند و گروه دوم نخبگانی هستند که به عنوان سرباز فناور در شرکتهای دانشبنیان در طرحهای مهم مشارکت میکنند.
معاون امور مستعدان و آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه گروه سوم نخبگانی است که در دانشگاههای برتر جهان تحصیل کردهاند و معضل خدمت سربازی را دارند، گفت: این نخبگان میتوانند با همکاری علمی در یک پروژه داخلی با یک نهاد یا مجموعه پژوهشی، از خدمت سربازی معاف شوند.
در همین رابطه، سردار کمالی، مشاور عالی فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح گفت:
واگذاری سرباز به دستگاه های دولتی یا همان امریه از منظر مهارت آموزی و اشتغال قابل بررسی است به عبارتی نوعی برنامه ریزی مهارتی و اشتغال است برای مثال گروهی از جوانانی که به عنوان اعضای اصلی شرکت های دانش بنیان فعالیت دارند میتوانند دوران خدمتی خود را نیز در همان شرکت سپری کنند.
وی ادامه داد: جوانانی که قبل از خدمت سربازی، مهارتی را یاد بگیرند، میتوانند از مشوقهایی مانند کاهش یک ماهه خدمت بهرهمند شوند. او ادامه داد: علاوه بر این، جوانان مهارتآموز میتوانند از مشوقهای دیگری همچون یک ماه مرخصی تشویقی و عفو از اضافه خدمت نیز استفاده کنند.
اما نظر رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح چیز دیگری است
امیر رحیمیپور، رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح گفت: ما سعی کردیم مدت خدمت سربازی را بر اساس عدالت مشخص کنیم، به همین دلیل مناطق دشوار و مرزی با مناطق معمولی اختلاف زیادی خواهند داشت، در حال حاضر مدت خدمت سربازی بین ۱۴ تا ۲۱ ماه است.
وی اضافه کرد: موضوع سربازی حرفه که در رسانهها زیاد شنیده میشود مورد نظر ستاد کل نیروهای مسلح بوده است، ما هم در این مورد با مجلس گفتگو کردهایم، ولی این موضوع الان در دستور کار نیست و قرار نیست که انجام بشه.
رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح گفت: موضوع سربازی با نگاه جدید که نگاه آموزش و تربیت و ارتقای مهارت است در دستور کار ستاد کل نیروهای مسلح است. (30 بهمن 1402 – ایرنا)