محرمیان، معاون فناوری های نوین بانک مرکزی، در یک گفت و گو از برخی نوآوریهای بانک مرکزی در سال 1402 رونمایی کرد. از میان این نوآوریها میتوان به حذف رمز دوم از تراکنشهای دورهای و صدور دسته چک الکترونیک اشاراه کرد. او گفت:
یکی از این نوآوری ها ایجاد «پل پی» در بستر سامانه پل همگام است که امکان انجام خرید و پرداختهای دوره ای را بدون نیاز به وارد کردن اطلاعات امنیتی فراهم می کند.
این سامانه علاوه بر راحتی و سرعت در پرداختهای بانکی، امنیت پرداخت را نیز بالا می برد و پرداختهای دورهای مربوط به کسب و کارها را نیز ساده می کند. به گونهای که با دستیابی به این استاندارد جهانی، برای پرداختهای دورهای و تکرارشونده دیگر نیازی به وارد کردن اطلاعاتی از قبیل cvv2 و یا رمز دوم نیست. این سامانه توسط بانک مرکزی طراحی و اجرا شده است و همه بانکها به آن متصل شده اند و قرار است در سال آینده به صورت عملیاتی راه اندازی شود.
بیشتر بخوانید: سایر اخبار اقتصادی در ویکی پرند
دسته چک الکترونیک چیست؟
محرمیان، معاون فناوری های نوین بانک مرکزی، در یک گفت و گوی خبری از برخی از اقدامات مهم در حوزه فناوریهای نوین رونمایی کرد. یکی از این اقدامات، صدور 450 هزار دسته چک الکترونیک در سال 1402 در شبکه بانکی بوده است. او در این رابطه گفت:
یکی از نوآوریهای بانک مرکزی، صدور چک الکترونیک است که تاکنون 450 هزار دسته از آن در شبکه بانکی کشور صادر شده است. این چک ها به راحتی و بدون نیاز به حضور فیزیکی قابل نقد شدن هستند و تمامی بانک های کشور قادر به پذیرش و پرداخت آن ها هستند.
محرمیان همچنین از صدور 224 هزار برگ چک دیجیتال خبر داد که 194 هزار برگ آن به صورت غیرحضوری نقد شده است. چک دیجیتال یک نوع چک الکترونیک است که بدون نیاز به کاغذ و قلم صادر می شود و با استفاده از کد QR و امضای دیجیتال امنیت بالایی دارد. او ادامه داد:
بانک مرکزی قصد دارد تا سه سال آینده تمامی چک های کاغذی را حذف کند و فقط چک های الکترونیکی را در گردش بگذارد. این کار باعث افزایش سرعت و کاهش هزینه های مربوط به چک ها خواهد شد.
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی با ابراز امیدواری از پذیرش چک های الکترونیکی توسط مردم گفت: این چک ها نه تنها سهولت و امنیت بیشتری را برای کاربران فراهم می کنند، بلکه باعث شفافیت و کنترل بهتر بر روی معاملات نیز می شوند. او خواستار همکاری و همراهی بانک ها، موسسات مالی و مردم در اجرای این طرح شد.
محرمیان همچنین از پیشرفت های انجام شده در زمینه چک الکترونیک خبر داد. بانک مرکزی زیرساخت های فنی لازم برای نقد شدن چک های الکترونیک هر بانک در ابزارهای بانک های دیگر را فراهم کرده است. بانک مرکزی همچنین دو پروژه پیچک و صیاد را در سال 1400 عملیاتی کرده است که باعث کاهش قابل توجه چک های برگشتی و زندانیان چک برگشتی شده است. او گفت:
در سال 96 میانگین 10 نفر در روز به خاطر چک برگشتی به زندان می رفتند. اما اکنون این میانگین به یک نفر در سه روز کاهش یافته است.
معاون فناوری های نوین بانک مرکزی به چالش های موجود در استفاده از چک الکترونیک از جمله عدم فرهنگسازی کافی در میان مردم اشاره کرد. بانک مرکزی در حال انجام برنامه های آموزشی و تبلیغاتی برای افزایش آگاهی و اعتماد مردم به چک های الکترونیک است. او همچنین از همکاری با وزارت صمت و سازمان امور مالیاتی برای ایجاد زمینه برای استفاده از فاکتورهای فروش و صورت حسابهای الکترونیک در چکهای الکترونیک خبر داد. این کار باعث افزایش نظارت بر خلق نقدینگی شبکه بانکی و جلوگیری از تخلفات مالیاتی خواهد شد. او خواستار همراهی و همکاری بانک ها، موسسات مالی و مردم در اجرای این طرح شد.
مراکز دولتی و بانکهای سراسر کشور در روز یکشنبه 7 مرداد تعطیل خواهند بود
معرفی و آموزش دریافت وام 10 میلیونی بلوبانک
برخورد قطار مسافربری با سکو در میدان راهآهن سه مصدوم به جا گذاشت
ویرایش و حذف عناصر اضافی عکس با هوش مصنوعی دیوار
ساعت حرکت قطار پرند - تهران در سال 1403
قانون کمی به نفع مستاجران؛ امکان شکایت مستاجر از مالک فراهم شد
سقف اجاره بها در سال 1403 تعیین شد
دفتر ارتباطات مردمی دکتر قشقاوی در رباط کریم افتتاح میشود
بانک مرکزی چگونه تراکنش های بانکی را شفاف و امن می کند؟
محرمیان به این پرسش پاسخ داد و گفت:
بانک مرکزی با استفاده از فناوری های نوین، هویت و مقصد تراکنش های بانکی را شناسایی و نظارت می کند.
بانک مرکزی همچنین موضوع تراکنش های بانکی را با استفاده از گزینه «بابت» در نقل و انتقالات بانکی مشخص می کند. این کار باعث می شود که تراکنش های بانکی مطابق با قوانین و مقررات باشند و از تخلفات و پولشویی جلوگیری شود.
محرمیان همچنین از محدود کردن استفاده از برخی گزینه های «بابت» در نقل و انتقالات بانکی خبر داد. او گفت:
بانک مرکزی استفاده از گزینه «بابت مدیریت نقدینگی» را برای انتقال وجه بین حساب های مختلف محدود کرده است. بانک مرکزی همچنین استفاده از گزینه «بابت قرض و تأدیه دیون» را برای افرادی که به طور مشکوک از این گزینه استفاده می کنند محدود کرده است.
این کار باعث می شود که تراکنش های بانکی مبتنی بر اسناد و مدارک قابل اعتماد باشند و از تقلب و سوء استفاده جلوگیری شود. بانک مرکزی با این اقدامات، سیاست حکمرانی ریال را پیاده سازی می کند.
منبع: تسنیم