دو رویداد بزرگ در دنیای استارتاپهای ایران در یک روز اتفاق افتاد. در ساعات اولیه شب، معاون علمی ریاستجمهوری با نمایندگان چند یونیکورن ایرانی دیدار کرد و درباره چالشهای توسعه آنها صحبت کرد. در ساعات آخر شب، وزارت صمت نامهای به اتحادیه کسب وکارهای مجازی ارسال کرد و از آنها خواست که فعالیت دو پلتفرم محبوب دیوار و شیپور را به حالت تعلیق درآورند.
پلتفرمهای داخلی، سیبل همیشگی حملات
از سال 1399 تاکنون، پلتفرمهای دیوار و شیپور با انگاشت اداره مافیای بازار، با حذف آگهیهای خودرو و مسکن روبرو شدهاند. این اقدام به دلیل کنترل بازار خودرو و مسکن از سوی دولت صورت گرفته است. اما این داستان هنوز تمام نشده است. در سال جاری، رییسجمهور و وزرای صمت و اقتصاد نیز به پلتفرمهای داخلی حمله کردهاند و خواستار برخورد با آنها شدهاند.
بیشتر بخوانید: برنامه هفتم توسعه، میخی بر تابوت اینترنت آزاد
یک بام و دو هوا در اکوسیستم استارتاپی کشور
دولتمردان ایران درباره پلتفرمهای تجارت الکترونیک حرف و عمل دوگانه دارند. از یک طرف، میخواهند غولهای جهانی مثل یوتیوب، واتساپ و اینستاگرام را به ایران بیاورند و مجوز بدهند. از طرف دیگر، پلتفرمهای داخلی مثل دیوار و شیپور را تحت فشار قرار میدهند و فعالیت آنها را محدود میکنند.
این در حالی است که بخشی از دولتمردان قصد دارند 10 یونیکورن وطنی را در سه سال آینده بسازند و به جامعه استارتاپهای ایران کمک کنند.
اما این کمک به نظر نمیرسد که با عمل همراه باشد. چرا که وزارت صمت طی چند ساعت، دستور تعلیق فعالیت دو پلتفرم بزرگ دیوار و شیپور را صادر کرده است.
نامه تعلیق صادر شد
وزارت صمت از اتحادیه کسبوکارهای مجازی خواسته که دو پلتفرم دیوار و شیپور را به حالت تعلیق ببرد. دلیل این خواسته این است که این دو پلتفرم قوانین درج آگهی در سکوهای برخط را نقض کردهاند و باید نماد کسب و کارشان را نیز تعلیق کنند.
این خواسته در نامهای از طرف معاونت تجارت و خدمات وزارت صمت به اتحادیه کسبوکارهای مجازی ارسال شده است. در این نامه آمده است که کمیته نظارت بر عملکرد شرکتهای بازاریابی شبکهای و کسب و کارهای مجازی فعالیت دیوار و شیپور را مورد بررسی قرار داده و نتیجه آن را اعلام کرده است.
توبیخ بیتذکر
این نامه که از طرف معاونت تجارت و خدمات وزارت صمت به اتحادیه کسبوکارهای مجازی فرستاده شده است، علت تعلیق فعالیت دیوار و شیپور را نقض ضوابط درج آگهی در سکوهای برخط عنوان کرده است. اما این نامه اشارهای به این نکرده است که آیا این دو پلتفرم قبلاً تذکر گرفتهاند یا خیر.
در حالی که معاون وزیر صمت، علیرضا شاهمیرزایی، در جلسه گزارش سالانه تجارت الکترونیکی بدون اینکه به این نامه اشاره کند، گفته بود که ما چند بار به پلتفرمهای مثل دیوار و شیپور اخطار دادهایم اما آنها به حرف ما گوش ندادهاند و اگر برای آنها مشکلی پیش آید نباید کسی شکایت کند.
مراکز دولتی و بانکهای سراسر کشور در روز یکشنبه 7 مرداد تعطیل خواهند بود
معرفی و آموزش دریافت وام 10 میلیونی بلوبانک
برخورد قطار مسافربری با سکو در میدان راهآهن سه مصدوم به جا گذاشت
ویرایش و حذف عناصر اضافی عکس با هوش مصنوعی دیوار
ساعت حرکت قطار پرند - تهران در سال 1403
قانون کمی به نفع مستاجران؛ امکان شکایت مستاجر از مالک فراهم شد
سقف اجاره بها در سال 1403 تعیین شد
دفتر ارتباطات مردمی دکتر قشقاوی در رباط کریم افتتاح میشود
نامهای که هیچگاه دریافت نشد
در این باره، مدیرعامل دیوار، اشکان آرمندهی، گفته است که هنوز علت رسمی تعلیق به آنها اطلاع داده نشده است و آنها در حال پیگیری هستند.
به گفته معاون وزیر صمت، علیرضا شاهمیرزایی، دولت چند بار به دیوار و شیپور اخطار داده است اما آنها به حرف دولت گوش نکردهاند. او همچنین گفته است که اگر برای این پلتفرمها مشکلی پیش بیاید، کسی نباید شکایت کند.
اما هنوز مشخص نیست که دولت چه قصدی در قبال این پلتفرمها دارد. آیا میخواهد آنها را به سامانههای جدید و دولتی وصل کند یا خیر؟
این در حالی است که کارشناسان اقتصادی معتقدند که عامل اصلی افزایش قیمتها در بازار خودرو و مسکن، شرایط اقتصادی و تورم کشور است.
منبع: تجارت نیوز