گرانی از جمله پدیدههایی است که در ایران همیشه در جریان بوده و پذیرفته شده است. به همین ترتیب ارائه خدمات بیکیفیت دولتی نیز یک امر کاملا طبیعی است. اینترنت گران و هرچند بیکیفیت نیز یکی از همین پدیدهها میباشد.
از روزی که اپراتورها، گران کردن بستههای اینترنت را زمزمه کردند، چندان نمیگذرد. اولین بار به صورت رسمی در شهریور امسال بود که ستاد تنظیم بازار، افزایش نرخ اینترنت را تصویب نمود. سپس طی جلسه مشترک کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با حضور وزیر ارتباطات در تاریخ 19 آذر، شرط افزایش قانونی قیمت اینترنت، بهبود کیفیت خدمات اعلام شد.
بیشتر بخوانید: با تصویب رگولاتوری، به زودی اینترنت بیکیفیتتر و گران میشود
این سناریو در تاریخ 8 دی ماه رسما اجرایی شد و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی رسماً از افزایش حدود ۳۰ درصدی تعرفه اینترنت اپراتورهای ارتباطی خبر داد. این در حالی است که طی دو سال گذشته، کاربران سیاهترین روزهای اینترنت را تجربه کرده بودند. از اختلالات عمدی در دوره اعتراضات تا فیلترینگ 49 درصد سایتها و خدمات پرکاربرد.
پرده بعدی این نمایش، در 26 دی ماه اتفاق افتاد و علاوهبر اینترنت همراه، کمیسیون تنظیم مقررات مصوبه افزایش ۳۴ درصدی تعرفه اینترنت ثابت را نیز تصویب کرد.
اما تجربه کاربران حکایت از حذف بستههای پرطرفدار دارد. تخلفات اپراتورها به حذف بستهها محدود نشد و تا افزایش نرخ بیش از 34 درصد پیش رفت.
اختلال گسترده اینترنت داخلی و بینالملل
در حالی که وزیر قطع ارتباطات شرط گرانی بستههای اینترنتی را ابتدا بهبود کیفیت دانسته بود، طی چند روز اخیر براساس گزارشهای رسمی شاهد اختلالات گسترده بودهایم. از ابتدای بامداد 1 بهمن 1402، کاربران گزارشهایی از قطعی اینترنت داخلی و بینالملل و همچنین افزایش پینگ شکایت داشتند.
در همین راستا بیانیههای پر از ضد و نقیض مخابرات و شرکت ارتباطات زیرساخت، کاربران را سردرگم کرده است. مخابرات از نوسانات برقی دیتاسنترهای تهران گزارش میدهد در حالی شرکت ارتباطات زیرساخت دلیل این اختلال را قطعی کابلهای اینترنت بینالملل از کشور گرجستان میداند.
ادامه پیگیریها به مستندات رادار آروان برمیگردد. هر چند ابر آروان نیز یکی از مهمترین ابزارهای حاکمیتی جهت قطع دسترسی کاربران به اینترنت است، اما همین زیرساخت طی یک سال گذشته، شاهد و گواه اختلالات دنبالهدار اینترنت برای کاربران است.
مراکز دولتی و بانکهای سراسر کشور در روز یکشنبه 7 مرداد تعطیل خواهند بود
معرفی و آموزش دریافت وام 10 میلیونی بلوبانک
برخورد قطار مسافربری با سکو در میدان راهآهن سه مصدوم به جا گذاشت
ویرایش و حذف عناصر اضافی عکس با هوش مصنوعی دیوار
ساعت حرکت قطار پرند - تهران در سال 1403
قانون کمی به نفع مستاجران؛ امکان شکایت مستاجر از مالک فراهم شد
سقف اجاره بها در سال 1403 تعیین شد
دفتر ارتباطات مردمی دکتر قشقاوی در رباط کریم افتتاح میشود
اینترنت از نگاه مردم و دولت
اینترنت یکی از مفاهیمی است که از نگاه مردم و دولت کاملا در تضاد است. در حالی که وزیر قطع ارتباطات مدعی است در سال ۲۰۲۳ هیچ قطعی سراسری اینترنت نداشتیم، سوالی که ذهنمان را درگیر کرده این است که منظور او کدام اینترنت است؟
از نگاه مسئولین، مجلس و دولت، اینترنت یعنی سرویسها و پلتفرمهای ناامن و ناکارآمد داخلی که اصطلاحا ایران اکسس هستند. اما از نظر مردم، اینترنت یعنی سایتها، پلتفرمها و اپلیکیشنهای بینالمللی و کاربردی که تماما توسط دولتها فیلتر شدهاند.
هر چند استفاده از VPN بخشی از زندگی روزمره ما شده است، اما کاش همین ابزار هم بدون قطعی و اختلال در دسترس باشد. اما شما بگویید؛ تجربه دلپذیر شما از اینترنت گران و بیکیفیت چگونه است؟
منبع: تحلیل اختصاصی ویکی پرند